Werkwijze

Ik heb een holistische manier van werken. Ik geloof dat rouw zowel lichaam, geest als ziel raakt.

Systemisch werk

Daarnaast is systemisch werken een effectieve methode die ik veelvuldig inzet, het geeft een helder inzicht in gedragspatronen en emoties. We kijken naar het gezin en de schooltijd waarin je opgroeide, omdat daar de basis ligt van hoe je nu in het leven staat. Dit bepaalt namelijk mede hoe jij met rouw en verlies omgaat.

Ik help je weer grip te krijgen op je leven dat zo ingrijpend is veranderd. De gesprekken helpen je het verlies in te passen in je leven. Zodat je stapje voor stapje weer leert vertrouwen op je eigen (veer)kracht.

Traject

We beginnen met een kennismakingsgesprek. Hierin kijken we of er een klik is en bespreken we je hulpvraag. Dit gesprek is gratis en verblijvend. Wil je het traject met mij voortzetten dan volgt de intake. We kijken samen naar wat je wilt bereiken. Hieraan koppelen we een aantal doelen en bespreken we hoe we deze willen bereiken. Regelmatig evalueren we het verloop van de begeleiding, zodat we de doelen niet uit het oog verliezen.

Werkvormen

Tijdens de gesprekken gebruik ik meerdere werkvormen:

  • schrijfopdrachten
  • tekenopdrachten
  • rituelen: zoals het maken van een herinneringsboek, of bij kinderen: een herinneringsdoos
  • lichaamsgerichte oefeningen
  • systemische opstellingen
  • ‘een taal erbij’: waarmee je op een speelse manier de relatie tussen je verleden en heden ‘neerzet’ met duplopoppetjes
  • de ‘transitiecirkel’ (met de thema’s contact maken, hechten, intimiteit delen, afscheid nemen, rouwen, en betekenis geven)

Een gesprek duurt een uur. In overleg bepalen we het aantal en de frequentie van de gesprekken. Soms zijn enkele gesprekken al voldoende om verder te kunnen, soms is er een langer traject nodig.

De gesprekken vinden plaats in mijn praktijk in Feerwerd. Ben jij of je kind niet in staat om naar mijn praktijk te komen? In overleg kan ik bij je thuis, op school of op een andere locatie langskomen.

Begeleiding vindt plaats in mijn praktijkruimte, maar kan ook buiten in de natuur, in de vorm van wandelgesprekken. De omgeving van Feerwerd leent zich daar goed voor!