Voor wie

Kinderen, jongeren en volwassenen, iedereen krijgt te maken met verlies. Dat kan gaan om verlies door overlijden, verlies van gezondheid of werk, het verliezen van toekomstdromen zoals het krijgen van kinderen, of verlies dat gepaard gaat met scheiden. Dat zijn allemaal gebeurtenissen die diep ingrijpen in je dagelijkse bestaan. De wereld ziet er ineens anders uit en zal ook nooit meer hetzelfde zijn. Soms is het moeilijk om daarin weer je eigen plek te vinden en je thuis te voelen.

Rouwen is topsport

Verlies en rouw zijn de achterkant van liefde en hechting. Iemand of iets verliezen waar je aan gehecht bent, waar je van houdt, is overweldigend. Rouwen is hard werken en grijpt diep in op alle terreinen van het leven. Het verlies kan invloed hebben op je relatie, je gezin en je werk. Dit kan je dagelijks functioneren belemmeren. Alles in je leven komt in een ander perspectief.

Er is geen goede of foute manier van rouwen. Elk mens rouwt op zijn eigen unieke manier. Hoe het rouwproces verloopt is  van vele factoren afhankelijk, o.a. van de  steun die je uit je omgeving krijgt, maar ook hoe je zelf in het leven staat. Soms lukt het je niet alleen en heb je hulp nodig.

Kracht

Ik geloof dat er in ieder mens de kracht schuilt om met verlies te leren omgaan. Graag zoek ik samen met jou naar jouw veerkracht, zodat je de gevoelens van pijn, verdriet en gemis kunt toelaten. Dit is de eerste stap op weg naar integratie van het verlies in het leven. Een verlies dat nooit verdwijnt en zijn sporen nalaat, maar dat niet meer je leven domineert.